5

Apartment in Sorní

The apartment requiring renovation is located in the Valencian urban expansion area, in a noble building dating back to 1940…

Location
Pla del Remei, Valencia. Spain
Type
Residential
Status
Built
Project year
2015
Duration
4 months
Built-up area
325,5 m²
Usable area
273,5 m²
Architect
Juan Pablo Mas
Collaborating architects
José María Valdés
Project management
Mas Millet Architects
Photography
Alfonso Calza

The apartment requiring renovation is located in the Valencian urban expansion area, in a noble building dating back to 1940 with an understated architecture rather different in style to the neighbouring buildings. It contains large, rectangular rooms with thick walls and high ceilings.

The space we were to renovate posed an interesting challenge, with its large dimensions and generous ceiling height. We decided to adapt our renovation project to suit these scales, respecting them and even showcasing them in some rooms in the apartment. Our design centred around an open-plan layout with well-connected spaces, a foyer open on both sides and a comfortable day area filled with natural light.

One of the most striking aspects of the project was the carpentry design, which was custom-made by the studio. The design was informed by two main objectives. Firstly, to integrate the carpentry into the space using simple, clean elements with neutral finishes. Secondly, to enhance the verticality of the space by adapting the pieces to the scale of the apartment.

The architectural structure of the building played an interesting role in this project. It provided a perfectly solid foundation which easily blended into the background in spaces where the aim was to showcase decorative objects and artworks.

- READ MORE -

plano planta mas millet arquitectura interiorismo reforma piso vivienda moderna valencia