Conference Hall and entrance, Guadalaviar School

CONFERENCE HALL Guadalaviar School commissioned our services to design and renovate the school’s conference hall. We proposed a complete overhaul…

Location
Colegio Guadalaviar. Avenida de Vicente Blasco Ibañez 56, Valencia. España
Type
Educational building
Status
Built
Project year
2014
Duration
1 month
Built-up area
168,5 m²
Usable area
156 m²
Architect
Juan Pablo Mas
Collaborating architects
José María Valdés
Interior design
Carmen María Mas
Project management
Mas Millet Arquitectos
Photography
Alfonso Calza

CONFERENCE HALL

Guadalaviar School commissioned our services to design and renovate the school’s conference hall. We proposed a complete overhaul of the space so that it would more closely resemble the aesthetic theme adopted in other rooms at the school, as well as a modernisation of the audio, video and lighting installations.

The largest-scale intervention focused on the stage area. Here, we used a combination of textures such as lacquers, vinyl papers and leather upholstery to clad the elements at the back of the stage. These elements are outlined by a rhythmic sequence of vertical panels which overlap as they approach the centre, creating a subtle frame around the central point of the stage to showcase the school’s coat of arms. The coat of arms was produced by applying a vinyl label over anti-reflective glass.

Lighting plays a key role in the overall composition of the hall and is closely linked to the design to emphasise and pick out the various elements on the podium. LED technology allows for significant savings in terms of consumption and maintenance.

The lectern and the conference table were exclusively designed by the studio. Both items were made from a combination of natural wood and glossy steel sheets. The table is composed of three detachable parts, allowing it to be easily adapted to suit the requirements of each event.

Meanwhile, the chairs in the hall were selected from the Gas range by STUA due to their pleasant aesthetic appearance, clean design and intelligent ergonomics providing guaranteed comfort for the audience.

- LEER MÁS -

    plano planta mas millet arquitectura interiorismo reforma edificio docente en valencia