MQ&Co Law Firm

The area requiring renovation at this law firm covers two floors in a residential and office building in Calle Isabel…

Location
Calle Isabel la Católica 9, Valencia. Spain
Type
Office
Status
Built
Project year
2008
Duration
3 months
Built-up area
619,34 m²
Usable area
527,71 m²
Architect
Juan Pablo Mas
Collaborating architects
Héctor Fernández
Project management
Mas Millet Architects
Interior design
Carmen María Mas
Photography
Alfonso Calza

The area requiring renovation at this law firm covers two floors in a residential and office building in Calle Isabel la Católica in Valencia. The renovation centred on three key requirements: constructive renovation of the building, improved functionality and compliance with current regulations.

Improvements to the building’s functionality included rearranging the spaces to better suit the needs of the law firm, while the constructive renovation was necessary in order to create a modern, contemporary image and to replace the facilities which had become obsolete.

A full renovation of the entire fourth floor was carried out, while the intervention on the third floor was limited to a ‘sprucing up’. The two floors are connected by a spiral staircase made from steel and glass in an exclusive design by architect Juan Pablo Mas. This lightweight, rhythmical piece takes on a sculptural feel due to its location in the office and the series of lights illuminating it.

Next to the interior stairwell, linking the offices of two of the firm’s partners, is a panel featuring three lines of alabaster pieces of different widths according to their height, which filters the natural light from the interior courtyard. This striking, exclusively designed panel brings elegance to the offices.

Other key parts of the project are the furniture, lighting and custom-made carpentry, which were the result of in-depth study. One example are the wood and glass partitions separating the lawyers’ offices, which provide sufficient autonomy for independent working while avoiding the complete closure of each space.

- READ MORE -

    plano plantas mas millet arquitectura interiorismo despacho abogados reforma integral isabel la catolica valencia