Notary public in Peris y Valero

The purpose of this renovation project was to reconfigure the notary’s offices on the first floor of the building to…

Location
Avenida Peris y Valero, Valencia. España
Type
Commercial. Office
Status
Built
Project year
2013
Duration
2 months
Built-up area
243,5 m²
Usable area
208,5 m²
Architect
Juan Pablo Mas
Collaborating architects
Ricardo Gómez-Lechón
Interior design
Carmen María
Project management
Mas Millet Architects
Photography
Estudio Guirau

The purpose of this renovation project was to reconfigure the notary’s offices on the first floor of the building to address the long and excessively compartmentalised floor plan and single source of ventilation and natural light from the windows on the façade.

From the early stages of the project, we focused on creating a large, bright, tranquil space which would fill visitors with calm as soon as they walk in. In order to do this, we removed the existing partition walls and used glass and a subtle wooden lattice to compartmentalise the space, achieving our twofold aim of establishing the working areas required and enhancing the feeling of spaciousness and interconnection between rooms.

The offices are connected to one another visually via large glass panels. Located in the middle of the office, the waiting room was designed as a spacious, welcoming area with a stream of natural light filtering through the transparent partition separating it from the main reading room.

Meanwhile, the notary’s office is strategically located facing the façade, taking advantage of the large windows which fill the room with light. A signing table and a more informal sitting area were also included in the office. The room has a second private independent entrance providing direct access to the signing room and the waiting area and reception.

Generally speaking, the colours of the finishes, the wooden carpentry, the combination of different textures and the sober, elegant furniture give the offices a comfortable, welcoming feel. We were able to make both staff and customers feel at home.

- LEER MÁS -