Offices in La Saïdia

We were asked to renovate the headquarters of the company Servicios de Ingeniería y Proyectos Agrícolas, located in the La…

Location
La Saïdia, Valencia. España
Type
Commercial. Office
Status
Built
Project year
2016
Duration
3 months
Built-up area
68 m²
Usable area
52 m²
Architect
Juan Pablo Mas
Collaborating architects
María Asunción Ibáñez
Project management
Mas Millet Architects

We were asked to renovate the headquarters of the company Servicios de Ingeniería y Proyectos Agrícolas, located in the La Saïdia district of Valencia. Our design was inspired in part by the original state of the offices. After studying and assessing the condition of the premises, we decided that brick, steel and wood would be the most appropriate materials to use to design and implement the renovation project.

Our main aim was to reconfigure the space to ensure that it was suited to the company’s industrial activity, using traditional elements in Valencian construction such as brick walls and a vaulted ceiling. To complement the solidity of these elements, we selected more neutral finishes and textures to create a combination of functional and magical touches, mixing pure architecture with a more fluid style.

Another key objective was to provide the client with a spacious working area where he could conduct his business activity in comfort and achieve excellent results. For this reason, we sought to maintain the greatest possible height in all of the rooms, as well as designing an optimal layout for harnessing natural light. It is also relevant to note that a certain versatility was applied when enclosing the spaces to allow for potential variations in compartmentation in the future.

With a view to preserving a clean environment throughout the office, we ensured that all electrical connections, pipes and other technical elements necessary for the functioning of the basic facilities were concealed. For this purpose, we designed a white skirting board covering almost the entire perimeter of the office, which serves as a box for tidying away these technical items.

- LEER MÁS -

    plano planta mas millet arquitectura interiorismo reforma despacho moderna valencia