Penthouse in Manuel Candela

No matter how big or small they are, we see all interior spaces as an opportunity to put our creativity…

Location
Manuel Candela, Valencia. Spain
Type
Residential
Status
Built
Project year
2018
Duration
5 months
Architect
Juan Pablo Mas
Collaborating architects
Ricardo Gómez-Lechón
Project management
Mas Millet Architects
Photography
Alfonso Calza

No matter how big or small they are, we see all interior spaces as an opportunity to put our creativity and ingenuity to work to transform them into our clients’ dream homes. In this example, we were asked to fully renovate and design the interior spaces of a small penthouse located on Calle Dr Manuel Candela, with a usable area of 50 m2 plus terraces.

The apartment was originally built to house the building’s janitor and maintained the original compartmentation. The current owner wanted to completely transform it, creating a clean, open layout without any elements which would disrupt the sense of spaciousness. He also wanted to enhance the quality of the apartment, adding value with a rigorously applied design.

An essential first step was to remove the existing partition walls in order to focus on a single, open central space. In this central space, we created a living room, dining room and kitchen as clearly differentiated parts of a spacious whole, no longer lost in tiny rooms or underused nooks. The storage areas were carefully adapted to suit the new layout, taking particular advantage of the perimeter wall of the apartment.

The interaction of the terrace with the rest of the apartment was key to our objective of creating a more open feel to the space. The interior of the apartment merges subtly with the bright, spacious terrace as a result of the large windows separating the two areas. This allows residents to enjoy the comfort of the apartment, while taking in the endless horizon and unparalleled views of the city of Valencia. Despite being small, the apartment has been transformed into a space with quite different dimensions.

When it came to selecting materials, we opted for a very neutral palette based on the different tones of the wood – the perfect choice to convey a sense of grandeur and warmth –, complemented by a number of white and contrasting black finishes. The result is a timeless ambience, which is bright, practical and comfortable to live in.

- LEER MÁS -

    atico manuel candela mas millet arquitectura interiorismo arquitecto valencia reforma terraza diseño 09
    atico manuel candela mas millet arquitectura interiorismo arquitecto valencia reforma terraza diseño 01
    atico manuel candela mas millet arquitectura interiorismo arquitecto valencia reforma terraza diseño
    atico manuel candela mas millet arquitectura interiorismo arquitecto valencia reforma terraza diseño 02
    atico manuel candela mas millet arquitectura interiorismo arquitecto valencia reforma terraza diseño 03
    atico manuel candela mas millet arquitectura interiorismo arquitecto valencia reforma terraza diseño 16
    atico manuel candela mas millet arquitectura interiorismo arquitecto valencia reforma terraza diseño 11
    barandilla nautica atico manuel candela mas millet arquitectura interiorismo arquitecto valencia reforma terraza diseño
    atico manuel candela mas millet arquitectura interiorismo arquitecto valencia reforma terraza diseño 07
    atico manuel candela mas millet arquitectura interiorismo arquitecto valencia reforma terraza diseño 14
    atico manuel candela mas millet arquitectura interiorismo arquitecto valencia reforma terraza diseño 15